Foredrag om filosofi, religion og eksistens

Martin Herbst har gennem de sidste 25 år været en aktiv foredragsholder. Han holder foredrag om filosofi, religion og eksistens for både virksomheder, foreninger og sogne m.v. under disse overskrifter:

De syv glæder – forstå det moderne menneske og de syv dødssynder

Målet er mere livsmod og livsglæde. Rejsen dertil er en ny forståelse af de syv dødssynder. I DE SYV GLÆDER gør Martin Herbst op med samtidens negative, fejlagtige syn på synd og viser, at de syv dødssynder er nøglen til at forstå, hvordan vi lever helhjertet, nyder livet sammen og gør verden til et bedre sted for vore efterkommere.

Læs mere

Dovenskab – Verdens største problem?

I dag forbinder vi dovenskab med fysisk ugidelighed og ’dovneroberter’. Følgelig opfatter vi dovenskabens modsætning som flid og arbejdsom stræben. Tidligere havde man en mere kompleks forståelse af dovenskab, der var en af de syv dødssynder.

LÆS MERE

Dantes Guddommelige Komedie

Dantes Guddommelige Komedie hører til verdenslitteraturens ypperligste værker. Men ved første øjekast kan digtet forekomme uforståeligt. Det skyldes ikke kun, at det er skrevet i det 14. århundrede, men snarere, at Komedien er vævet sammen af personlig skæbne, politik, historie, filosofi, psykologi, teologi og astronomi!

Læs mere

Sunde og syge fællesskaber

Dette foredrag er en refleksion over hvilke mekanismer der gør sig gældende, når vi grupperer os i forskellige sammenhænge. Og hvorfor den store synder, Åndelig dovenskab, konstant puster os fristende i nakken og løber om hjørner med selv vores intellekt.

LÆS MERE

Mit livs omvej

Hvorfor valgte jeg som ung gymnasieelev at ofre familie, venner, uddannelse og en lovende sportskarriere for at gå helhjertet ind i Moon-bevægelsen?
Hvorfor arbejdede jeg i døgndrift med pengeindsamling og hvervning af nye medlemmer, og hvorfor blev jeg ved i næsten 20 år?

Læs mere

“Den vestlige civilisation blev født, fordi nogle syntes, at livet var så interessant, at de begyndte at undre sig.”

Martin Herbst

“Livet er ikke et projekt, der skal lykkes. Det er en gåde, man skal lære at leve med.”

Martin Herbst
BOOK FOREDRAG