Mød Martin Herbst

Martin Herbst er foredragsholder, underviser, rådgiver og forfatter til:

 • De syv glæder. Forstå det moderne menneske og de syv dødssynder.
 • Men ender det godt? De syv dødssynder og det moderne menneske.
 • Sunde og syge fællesskaber.
 • Mit livs omvej.

Martin Herbst er uddannet teolog fra Københavns Universitet i 2003 og har været præst ved Ådum-Tarm kirker i Vestjylland og ved Korsvejskirken i Tårnby.

 • 2018 – Nu: Løbende undervisning, foredrag og kursusvirksomhed.
 • Forelæsningsrække ’Den Guddommelige Komedie’ Folkeuniversitetet i København , forår, 2018.
 • Kursus ’Den Guddommelige Komedie’ Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, Løgumkloster, oktober, 2017.
 • Foredrag ’De syv dødssynder som sjælesørgerisk paradigme’ Nordisk Sjælesorgssymposium, september, 2016.
 • Kursus ‘De syv dødssynder fra antikken til moderniteten’ Præsternes Efteruddannelse, Løgumkloster, maj 2015.
 • Dansk Friskoleforenings Landsmøde, Vingsted Centret, Vejle, maj 2014.
 • Det Danske Ledelsesakademis Årskonference, Syddansk Universitet, Odense, december 2013.
 • Religionsteologisk Forum, København, april 2012.
 • Netværksdag for Erhvervsteologer, Århus Universitet, januar 2011.
 • Nordisk Sjælesorgskonference, Dianalund, september 2010.

1985-1996
Erhvervskarriere, bl.a. Tjekkiet og Slovenien
1996-99
Bachelor i psykologi på State University of New York
2000-03
Teologistudier ved Københavns Universitet
2004
Ordineret til et vikariat i Vangede kirke
2005-08
Præst i Ådum og Tarm
2008-2020
Præst i Korsvejskirken, Tårnby
2005-nu
Foredrag, undervisning, rådgivning og sparring i private virksomheder mv.

Referencer

Jeg var i ugerne 40 og 41, 2017 på Dante-kursus på præsternes efteruddannelse i Løgumkloster. Martin Herbst var kursusleder og tovholder på hele kurset, der vekslede mellem forelæsning, drøftelse, oplæg fra deltagerne og selvstudium af komedien. Jeg kan på det varmeste anbefale kursus eller foredrag om Dantes Guddommelige Komedie med Martin Herbst. Martin Herbst var veloplagt, velforberedt og vidende og et fornøjeligt følgeskab gennem Inferno og Purgatoriet til Paradis.

På pædagogisk vi formåede han at videreformidle et stort kompliceret stofområde ved hjælp af sit overblik og sin merviden og ved inddragelse af kursusdeltagerne og vores ønsker. En ren øjenåbner. Kurset var top teologisk … og eksistentielt relevant, og Martin Herbst en god ledsager.

Lone Klok, Sogne- og hospicepræst, Sct. Johannes sogn og Sct. Maria Hospice, Vejle

Dantes Guddommelige Komedie, et værk som umiddelbart synes uoverkommeligt, bliver i Martin Herbsts udlægning til et dybt fascinerende værk, man ikke kan lade være med at blive stærkt optaget af. Man bliver indfanget og får stor lyst til at beskæftige sig mere indgående med det. Martin har en sjælden evne til at få tilhørerne med sig. Vi fulgte ham intenst på hans lange vandring med Dante, Vergil og Beatrice gennem rædslerne i Helvede og renselsen i Purgatoriet, før vi bogstavelig talt endte sammen med ham i Paradiset. At gennemføre et aften-langt foredrag uden manuskript, ovenikøbet med lange citater af flere passager fra Komedien fremført efter hukommelsen, er en stor præstation. Der var ikke tid til at falde hen.

Et fornemt powerpoint-program med nøje udvalgte billeder bl.a. af Gustave Doré understøttede fortællingen. Det var med til at levendegøre stoffet og anskueliggøre sceneriets opbygning med Helvede, Skærsild og Paradis.

Alt i alt en stor oplevelse, som kan varmt anbefales. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra begejstrede tilhørere.

Bistrup Kirke

Jeg kender Martin Herbst som en særdeles indsigtsfuld og samtidig omsorgsfuld person. En sjælden kombination i øvrigt. Martin har noget på hjertet og han formår at skabe en forandring i tilhøreren. Hans budskab er enkelt og samtidig substantielt. Man rives med, griner med, og følger sig klogere på sig selv og livet bagefter. Martin er usædvanlig dedikeret overfor både opgaven og, fornemmer man, altid en højere sag. Han udfordrer og leverer.

Tommy Kjær Lassen, Erhvervsforsker i DONG Energy, People & Development

”Martin Herbst er en yderst engageret og levende fortæller. Kombineret med en solid og dyb viden om området, dets historie og aktualitet, førte dette til spændende aftener i Hvidovre Kirkes Sognegård.”

Anette Dithmer Bjerregaard, Kirke- og kulturmedarbejder ved Hvidovre Kirke

“I Ribe har vi haft fornøjelsen at høre Martin Herbst holde foredrag om “Dantes guddommelige Komedie”. Det var et stort emne, man måtte koncentrere sig. DET VAR SÅ INTERESSANT! Martin Herbst er en meget vidende, engageret og livlig fortæller, der gav os stof til eftertanke.”

Kirsten Petersen, AOF, Ribe

Martin Herbst formår – levende, vidende, engageret og med humor – at guide tilhørerne gennem de syv dødssynder til en ny forståelse af dem.

Lars Rosengaard, Sognepræst ved Skovlunde Kirke

Jeg har igennem et længere stykke tid benyttet mig af samtaler med Martin Herbst i forbindelse med udvikling af selvstændig virksomhed. Samtalerne har været til stor glæde og inspiration for mig, og jeg har været imponeret over den skarphed Martin besidder til at finde ind til kernen i en problemstilling. Med stor indlevelse og overblik har han givet mig kompetent hjælp til at træffe rigtige og vigtige beslutninger. Jeg kan kun give Martin de varmeste anbefalinger med på vejen.

Suh Jacobsen, Psykolog

“Et veloplagt foredrag om sunde og usunde fællesskaber. Vi måtte spidse ører for at holde fast i den røde tråd, men det var indsatsen værd. Vi fik i den grad perspektiveret vores egne skolefællesskaber og skoleforståelser ind i en kritisk sammenhæng. Martin Herbst havde aktuelle og personlige eksempler på hvordan færdigsyede ideologier, dogmatiske ledere og åndeligt dovenskab kan føre til syge fællesskaber. Salen var præget af intenst nærvær og et glimt i øjet.”

Vibeke Helms, Skoleleder

“Den vestlige civilisation blev født, fordi nogle syntes, at livet var så interessant, at de begyndte at undre sig.”

Martin Herbst

“Livet er ikke et projekt, der skal lykkes. Det er en gåde, man skal lære at leve med.”

Martin Herbst
Læs mere om mine bøger & publikationer her