Rejse: Assisi – Kulturens hjerte

Kursus- og kulturrejse til Assisi, 13.-18. april 2026

Tag med på denne unikke dannelsesrejse. Lad ånd og sanser blive badet i et reservoir af kulturel hukommelse.  Omgivet af naturens skønhed bliver vi klogere på Assisis kulturelle, historiske og religiøse betydning. Vi skal bo i hjertet af byen, i et ombygget middelalderkloster, og bliver taget ved hånden af en lokalboende dansk guide, der åbner alle dørene til området og dets historie. Det hele ledsages af heldagsudflugter, besøg på udsøgte restauranter, festmiddag på luksusrestaurant, indsigter og oplevelser for livet. 

DETTE ER INKLUDERET I PRISEN:

 • Fly tur/retur fra København til Firenze eller Rom.
 • Transport til og fra lufthavn til hotel i hjertet af Assisi.
 • Brigitta-søstrenes hotel, via Moiano 106981, med vores eget foredragslokale.
 • Fem nætter i dobbeltværelse.
 • Halvpension: morgenmad på hotel og aftensmad på udsøgte, skønne restauranter.
 • Gallamiddag på luksusrestaurant m. tre retters menu m. vin ad libitum.
 • Undervisning om Frans af Assisis liv og tænkning, områdets seværdigheder og historie.
 • Guidede ture til Assisi og dens seværdigheder med lokalboende dansk guide og broder Theodor.
 • Heldagsudflugt til Perugia.
 • Trøffeljagt med Lene Brøndum og trøffeljægeren Alessio.
 • Alle entréer til seværdigheder på programmet.
 • Byskat er inkl. i prisen.
 • Kompendium med alle foredrag og seværdigheder.

TILMELDING:

Hverken kursus eller rejse kræver forkundskaber. Tilmelding sker ved indbetaling af depositum på 3000 kr. på nedenstående konto eller Mobile Pay på 4242 2270. Skriv derefter en mail til Martin Herbst med angivelse  af dit fulde navn, som det står i passet, e-mail og telefonnummer.

Derefter bliver du kontaktet af Martin Herbst: mh@martinherbst.dk.

Tlf.: 4242 2270. Bank: Reg. nr.: 8075. Konto nr.: 1911654.

PRIS:

Pris i alt: kr. 13.800 (tillæg for at bo alene på dobbeltværelse kr. 2100 ).

Indbetaling af depositum på kr. 3000 betales snarest, og din plads er dermed sikret. Restbeløb betales senest 1. januar 2026.

Rejsen er dækket af rejsegarantifonden.

Teknisk arrangør: JTB – Europe / Cvr. nr. 46357019 / Reg. nr. i Rejsegarantifonden nr. 198.

PROGRAM FOR REJSEN

Mandag

Ankomst til Assisi, der efter Vatikanet og Peterskirken i Rom, hører til det foretrukne rejsemål for alverdens pilgrimme. Det skyldes naturligvis, at byen er kendt for den hellige Frans af Assisi, der grundlagde franciskanerordenen (gråbrødrene) i 1221. Byen, der ligger på en høj bakketop er en fantastisk oplevelse at besøge, alene udsigten over Umbriens landskab er storslået. Som gæst i byen bliver man muligvis en smule udfordret, da byen i høj grad har gader og stræder, der alle synes at gå opad (hvad de naturligvis ikke gør), men den er bestemt et besøg værd!

Efter indkvartering  på hotellet er der tid til at bese byen på egen hånd.

19.30. Middag sammen på restaurant.

Tirsdag

9.00-11.00. Foredrag.

Hvordan Assisi blev hjemsted for en bevægelse, der ændrede og måske ligefrem reddede den katolske kirke og dermed europæisk kristendom. Vi bliver også klogere på kirker, kunstværker og seværdigheder, før vi senere på dagen beser dem ledsaget af Lene Brøndum, lokalboende, dansk guide og kender af alt og alle på disse kanter.

Frokostpause.

13.00-17.00. Assisi fortid og nutid.

Sammen med Lene oplever vi noget af Assisi, inden hun tager os med for at møde sin gode ven, den danske franciskanerbroder Theodor, der har været en del af franciskanerordenen i mere end 30 år.
Lene har aftalt med Theodor, at han personligt viser os rundt i San Francesco-basilikaen, hvor vi blandt andet skal stifte bekendtskab med nogle af broder Theodors personlige yndlingsfresker.

18.00-19.00. Foredrag.

Dagens indtryk og vi fortsætter med betydningsfulde nedslagspunkter i kristendommens historie blandt andet pilgrimsmotivet.

20.00. Middag sammen på restaurant.

Onsdag

9.30-16.30 Heldagsudflugt til Perugia, Umbriens hovedstad.

I mere end tusinde år var Perugia et kulturelt centrum ikke blot for Italien, men for hele Europa. Om formiddagen viser Lene os rundt til byens perler, bl.a. ruinerne af bymuren, der blev bygget for mere end 2200 år siden og domkirken, der efter sigende huser Jomfru Maria forlovelsesring. Derefter Perugia på egen hånd, indtil vi kommer på en særlig rundvisning under jorden i det gamle pavepalads!

18.00-19.00 Foredrag

Franciskanerne og dominikanerne – ’Guds troubadourer’ – deres fødsel, udbredelse og nutidige aktualitet. Hvordan kristendommen kom ned på jorden, så det gav mening for både den magtesløse og ressourcestærke.

19.30. Middag sammen på restaurant.

Torsdag

Trøffeljagt med Lene og Alessio. Alessio, der har været trøffeljæger i 20 år, har sagt ja til at tage os med på jagt efter disse jordens diamanter – en jagt, der naturligvis foregår med hjælp fra en ægte trøffelhund. For de, der ikke kan gå så meget, er det stadig muligt at være med, da vi ikke skal gå langt, og der er fine overdækkede borde og bænke, hvor vi begynder og slutter ”jagten”.

Efter trøffeljagten venter dagens frokost – selvfølgelig med masser af trøfler!

Efter frokost kører vi til den lille middelalderby Montone, der med sine godt 1600 indbyggere er på listen over Italiens 20 smukkeste byer, og det med rette. Efter en guidet rundtur i byen kører bussen hjemad.

Friaften.

Fredag

9.00-11.00. Foredrag.

Clara af Assisis  liv og virke. Kvinderne og det kvindeliges betydning for kulturen og kristendommen. Mere om egnens kunstværker og seværdigheder.

11.15-

Assisi på egen hånd, hvor du kan genbesøge et eller flere yndlingssteder og eventuelt reflektere over det hele på et fredfyldt sted.

19.30. Gallamiddag sammen på restaurant, igen med herligt samvær og vin ad libitum.

Lørdag

Assisi på egen hånd og hjemrejse.