Forelæsninger på Folkeuniversitetet mv.

Dantes Guddommelige Komedie

FORELÆSNINGSRÆKKE

Dantes Guddommelige Komedie hører til verdenslitteraturens ypperligste værker. Men ved første øjekast kan digtet forekomme uforståeligt. Det skyldes ikke kun, at det er skrevet i det 14. århundrede, men snarere, at Komedien er vævet sammen af personlig skæbne, politik, historie, filosofi, psykologi, teologi og astronomi!

LÆS MERE OM FORELÆSNINGEN

De syv dødssynder fra antikken til moderniteten

FORELÆSNING

Indtil det 16. århundrede spillede de syv dødssynder – frådseri, liderlighed, grådighed, vrede, dovenskab, misundelse og hovmod – en afgørende rolle for det vestlige menneskes dannelse og selvforståelse.

LÆS MERE OM FORELÆSNINGEN

Vestens store grundfortællinger

FORELÆSNING

Iliaden, Odysséen og Aeneiden udgør den græske og romerske verdens grundlæggelsesfortællinger. Derfor har de haft en enorm virkningshistorie inden for kultur, kunst, litteratur, politik og dannelse.

På denne forelæsningsrække får du et overblik over alle tre værker, deres særlige tematikker og indbyrdes sammenhænge. Du vil blive beriget og inspireret af dette trekløvers udfoldelse af eksistentielle og sociale temaer, der er lige så aktuelle for os, som de var for menneskene ved kulturenes vugge.

LÆS MERE OM FORELÆSNINGEN

“Den vestlige civilisation blev født, fordi nogle syntes, at livet var så interessant, at de begyndte at undre sig.”

Martin Herbst

“Livet er ikke et projekt, der skal lykkes. Det er en gåde, man skal lære at leve med.”

Martin Herbst
BOOK FOREDRAG