Herkules i fornemt selskab, 1 årh., romersk kopi efter original af Polykleitos 450 f.Kr.

Dannelsens Røde Tråd på Glyptoteket

Rundvisning ved forfatter, underviser og rejseleder Martin Herbst

KOM I SELSKAB MED HISTORIENS STØRSTE ÅNDER

Ny Carlsberg Glyptotek er Københavns svar på Uffizierne i Firenze. Ligesom Medicierne (1560-1737) brugte enorme summer på at erhverve sig kunstskatte, der blev testamenteret til offentlighedens glæde, således med Carl Jacobsen (1842-1914). Glyptoteket er en oase af skønhed og viden midt i København.

Det kan dog være sin sag at få det fulde udbytte af Glyptotekets samlinger. For kunstværkerne er tavse om deres betydninger, ligesom der er så store spring i kronologien fra den ene samling til den anden, at det kan være svært at se, hvad der binder dem sammen. Hvor er flowet, hvis der altså er et flow?

Et fyldestgørende besøg på Glyptoteket fordrer treklangen mellem et overblik over
samlingernes kronologi, kunstværkernes kontekstbestemte budskaber og deres nutidige aktualitet. I denne treklang bliver værkerne vakt til live. Museum bliver musik for sjælen.

Kom med på en rejse fra Egyptens grundlæggelse til grækernes kultur og videre til etruskerne og Romerrigets fødsel. Følg kulturen og dannelsens røde tråd. Bliv klogere på, hvorledes eksistentielle grundvilkår og tematikker kæder folk sammen på tværs af store afstande i tid og sted og skaber en følelse af tværkulturelt fællesskab, hvis relevans er tidløs. For glemmer vi vores historie, hvad kan da hindre os i at fare vild i øjeblikkets korridorer?

TID OG STED:
Torsdag d. 12. december kl. 18.30-20.30.
Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København.
Vi mødes i ankomstrummet til venstre ved indgangen til Vinterhaven. Rundvisningen begynder kl. 18.30, så kom i god tid. Overtøj og tasker placeres i garderoben i kælderen, inden forløbet begynder. Man betaler selv for entré.

PRIS: kr. 175.
Tilmelding sker ved indbetaling af 175 kr. til Martin Herbst via mobile pay: 4242 2270 eller bank: Reg. nr. 8075 Konto nr. 1911761, og send mig en mail, hvor du skriver ’Glyptoteket 12. december’. Derefter modtager du en bekræftelse på din tilmelding. Kontakt: Martin Herbst – mh@martinherbst.dk. / www.martinherbst.dk. / 4242 2270.

Vi mødes i ankomstrummet til venstre ved indgangen til Vinterhaven. Rundvisningen begynder kl. 18.30, så kom i god tid. Overtøj og tasker placeres i garderoben i kælderen, inden forløbet begynder. Man betaler selv for entré.

Kontakt Martin Herbst og hør mere