Arbejdsnarkomanen Herkules i fornemt selskab, 1 årh., romersk kopi efter original af Polykleitos 450 f.Kr.

Dannelsens Røde Tråd på Glyptoteket

Rundvisning ved forfatter, underviser og rejseleder Martin Herbst

TAG EN PAUSE FRA JULERÆSET!

Ny Carlsberg Glyptotek er Københavns svar på Uffizierne i Firenze. Ligesom Medicierne (1560-1737) brugte enorme summer på at erhverve sig kunstskatte, der blev testamenteret til offentlighedens glæde, således med Carl Jacobsen (1842-1914). Glyptoteket er en oase af skønhed og viden midt i København.

Det kan dog være sin sag at få det fulde udbytte af Glyptotekets samlinger. For de er langt fra altid bundet sammen af fælles tematikker, ligesom der er store spring i kronologien fra den ene samling til den anden.

Et fyldestgørende besøg på Glyptoteket fordrer treklangen mellem en helhedsforståelse af de antikke samlinger, kunstværkernes historiske betydning og nutidige aktualitet. I denne treklang bliver museum til musik for sjælen.

Kom med på en rejse fra Egyptens grundlæggelse til Romerrigets afslutning. Følg kulturen og dannelsens røde tråd. Erfar hvorledes eksistentielle grundvilkår og tematikker kæder folk og folkeslag sammen på tværs af store afstande i tid og sted og skaber en følelse af tværkulturelt fællesskab og samhørighed, der ikke er så lidt relevant i vor egen tid.

TID OG STED:
Torsdag d. 15. december kl. 18.30-20.30.
Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København.
Vi mødes i ankomstrummet til venstre ved indgangen til Vinterhaven. Rundvisning begynder kl. 18.30, så kom i god tid. Overtøj og tasker placeres i garderoben i kælderen inden forløbet begynder. Man betaler selv for entré.

PRIS: kr. 175.
Tilmelding sker ved indbetaling efter først til mølle princippet, da der er begrænsede pladser. Indbetal 175 kr. til Martin Herbst via mobile pay: 4242 2270 eller bank: Reg. nr. 0400 Konto nr. 4023149627, og send mig venligst en mail, hvor du skriver ’Glyptoteket 15. december’. Derefter modtager du en bekræftelse på din tilmelding. Kontakt: Martin Herbst – mh@martinherbst.dk. / www.martinherbst.dk. / 42422270

Kontakt Martin Herbst og hør mere