Indlæser Begivenheder

Knæk en klassiker 2019: Dantes Guddommelige Komedie

Vær med, når vi i 2019 læser “Dantes Guddommelige Komedie” over 3 gange, i selskab med Ole Meyer (som har oversat den til dansk) og cand. theol. Martin Herbst (som ved enormt meget om den) som vores kyndige vejledere. Prisen for deltagelse gælder for alle 3 aftener: 20.01., 05.02. samt 26.02. En oplevelse med en af verdenslitteraturens grundpiller venter!

Visse bøger er på een gang fascinerende og frygtindgydende. Man fornemmer at de gemmer på en hel masse godt, men det er svært at finde tiden til rigtigt at grave sig ned i dem – og de kan være svære helt at forstå. Det forsøger vi at råde bod på, et mesterværk ad gangen, med studiekredsen “Knæk en klassiker”.

Den nye sæson, om Dantes Guddommelige Komedie, løber af stabelen i starten af 2019. Helt præcist over 3 aftener: d.20.01., 05.02. samt 26.02.

I Knæk en klassiker bestiger vi litteraturhistoriens tinder sammen. Sådan var det med James Joyces “Ulysses” som vi læste i 2018, og sådan er det med Dante Alighieris mesterværk “Den Guddommelige Komedie” (La Divina Commedia) fra cirka 1360. Et episk langdigt om forfatterens rejse gennem det hinsides, fra Helvedet til Paradiset, holdt i en stram verseform og med et stærkt billedsprog der bugner af referencer til bibeltekster og forfatterens samtid. Det er blevet kaldt verdens første roman, og der er spor af den over alt i verdenslitteraturen.

Vi har været så usandsyligt heldige at få værkets ny-oversætter, Ole Meyer, og Dante-kender og Cand. Theol. Martin Herbst som guides til forløbet. Få – om nogen – i Danmark kender værket så godt som de, så der er garanteret indsigt og solid formidling, når vi mødes og taler om det læste.

En hval spises som bekendt nemmest en bid af gangen, så vi læser en ny del af bogen – i Ole Meyers prisbelønnede nyoversættelse – til hver gang vi mødes. Formen bliver som følger:

20/01: Helvedet (Ole Meyer)

05/02: Purgatoriet (Martin Herbst)

26/02: Paradiset (Martin Herbst)

Share This Post, Choose Your Platform!