Roms Hjerte

Velkommen til en uforlignelig rejse med kursus, guidede ture, herligt mad og selskab,
og hvor du hele tiden er i gode hænder.

Kursus- og kulturrejse til Rom 8.-13. april 2024

Tag med på denne unikke rejse til Rom. Vi skal bo på et renoveret – stadigt fungerende – kloster fra det 17. årh. i selve Roms hjerte, blot et stenkast fra de største seværdigheder. Teolog og forfatter Martin Herbst, åbner alle dørene til Vergils Aeneide – Roms grundlæggelsesfortælling – og til Rom, der både er en by og en idé med enorm virkningshistorie. Få foredrag om Roms historie og seværdigheder hver dag. Oplev Rom på guided ture. Nyd byen og dens kunstskatte ind imellem. Vær i godt selskab over middagsbordet hver aften. Bliv beriget med indsigter og oplevelser for livet.

PROGRAM:

 • Fly tur/retur fra København til Rom.
 • Transport med bus til og fra lufthavnen til Casa Santa Lucia Filippini, Largo di Santa Lucia Filippini 20, 00186, Rom. https://www.romacasaperferie.it/en.
 • Fem nætter i dobbeltværelse.
 • Hotel med eget foredragslokale.
 • Halvpension: morgenmad på hotel og aftensmad på udsøgte, skønne restauranter.
 • Gallamiddag på herlig restaurant m. tre retters menu m. vin ad libitum.
 • Foredrag om Rom, Roms historie og Aeneiden i eget foredragslokale. Lad dig berige af Jesper Storgaard Jensens foredrag om det moderne Rom og Italien.
 • Entré til alle museer og seværdigheder på programmet.
 • Ture med lokal, autoriseret guide til byen og dens seværdigheder; Forum Romanum, Palatinerhøjen, Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel, Stanza della Segnatura, Kejser Augustus’ Mausoleum m.m.
 • Byskat er inkl. i prisen.
 • Kompendium med alle foredrag og seværdigheder.

Hverken kursus eller rejse kræver forkundskaber. Tilmelding sker efter
’først til mølle’ princippet ved indbetaling af depositum på nedenstående
konto eller mobile pay på 4242 2270. Skriv derefter en mail til Martin Herbst, hvor
du angiver dit fulde navn, som det står i passet, e-mail og telefonnummer.
Derefter bliver du kontaktet af Martin Herbst: mh@martinherbst.dk.
Bank: Reg. nr.: 0400. Konto nr.: 4023149627.

Pris i alt: kr. 13.800 (tillæg for enkeltværelse kr. 1800).

Indbetaling af depositum kr. 3000.00 betales snarest, og din plads er dermed sikret.
Restbeløb betales senest 1. februar 2024.

Rejsen er dækket af rejsegarantifonden.
Teknisk arrangør: JTB – Europe / Cvr. nr. 46357019 / Reg. nr. i Rejsegarantifonden nr. 198.

Vi skal bo på det charmerende kloster Casa Santa Lucia Filippini (billedet) – i hjertet af Rom – hvor du kan nyde roen, høre fængslende foredrag og lade op til dagens indtryk og indsigter.

Romekspert Jesper Storgaard Jensen beriger os om Det Moderne Rom i sit foredrag:

Rom har til alle tider været elsket af danskerne. På dansk bruger vi ligefrem udtrykket Rom-farer, om den Rom-entusiastiske rejsende, der bliver ved med at komme tilbage til den italienske hovedstad. Det, der især trækker danskerne til Rom, er byens historie. Det antikke. Det storslåede.

Men Rom er også en ”uigennemtrængelig” by, som består af en række lag. Hvad ser man, når man begynder at skrælle disse lag væk? Hvordan er forholdet mellem stat, familie og kirke? Og hvad med det politiske spil? Og hvordan formår byen Rom at være dobbelt hovedstad – dels for 1,2 mia. katolikker verden over, dels for Italien som land?

Det er nogle af de emner som Jesper Storgaard Jensen vil komme ind på i sit foredrag om Rom. Jesper – der er journalist, forfatter, foredragsholder og rejseleder – har boet fast i Rom siden 1997 og udgav i 2022 bogen ”Det usynlige Rom”.

www.detusynligeitalien.dk

Programmet dag for dag:

Mandag

Ankomst  til Rom. Gåtur gennem Forum Romanum til San Clemente, hvor vi skal se et af Roms mest oversete, men betydeligste historiske monumenter. For San Clemente er bygget over et antikt gravkapel, der rummer en fascinerende kulturel hukommelse.

19.30 Middag sammen på restaurant.

Tirsdag

9.00-11.00

Foredrag om Roms historie og de seværdigheder, der venter os på dagens udflugt. Rom er en by, ja, men den er også en idé med enorm virkningshistorie, der stadig er aktuel. Vi bliver samtidige med de antikke romernes ambitioner, dilemmaer og hverdag.

Frokostpause.

13.00-16.00

Introduktionsbyrundtur i det centrale Rom med dansktalende autoriseret guide, der er ekspert på Rom. Vi kommer forbi Campo dei Fiori, Piazza Navona, Pantheon, Trevifontænen, Den spanske trappe, Santa Maria del Popolo m.m..

17.00-19.00

Jesper Storgaard Jensen, der har boet i og skrevet om Rom i årtier, gør os klogere på det nutidige Rom og dets dilemmaer. På denne måde er dannelsesrejsen en oplevelse af Rom i spændingen mellem fortid og nutid.

20.00 Middag sammen på restaurant.

Onsdag

9.00-11.00

Rom har to grundlæggelsesfortællinger: Fortællingen om Romulus og Remus og Vergils Aeneide, der hører til litteraturhistoriens klassikere. Vi følger Aeneas’ flugt fra det rygende Troja til han grundlægger Rom og formulerer Romerrigets dannelsesideal.

Largo di Torre Argentina. Rom på egen hånd. Frokostpause.

13.00-16.00

Vi besøger Colosseum, Palatinerhøjen og Forum Romanum.

18.00-19.00 Foredrag

Vi tager på visuel rundtur i Det Sixtinske Kapel og Stanza della Segnatura, så vi er godt forberedte til morgendagens møde med disse fantastiske malerisamlinger, der afspejler historie, politik, teologi, filosofi og ikke mindst ambition!

19.30 Middag sammen på restaurant.

Torsdag

10.00-13.00

Vi besøger Vatikanmuseerne, Stanza della Segnatura og Det Sixtinske Kapel

Frokostpause.

Om eftermiddagen kan man besøge Peterskirken på egen hånd.

18.00-19.00

Foredrag om Augustus’ Rom samt spørgsmål og udveksling om ugens indtryk og oplevelser.

19.30 Middag sammen på restaurant.

Fredag

10.00 Vi besøger Ara Pacis – fredsalteret og ser Augustus’ gravmonument. Derefter går vi til Teatro de Marcello og Campidoglio,  der er tegnet af den uforlignelige Michelangelo, der også er Sankt Peterskirkens arkitekt.

Frokostpause.

19.30 Gallamiddag sammen på restaurant.

Lørdag

Rom på egen hånd og hjemrejse.