DANTE-KURSUS I OG KULTURREJSE TIL FIRENZE 2024

VI TAGER PÅ DANNELSESREJSE TIL FIRENZE IGEN 11.-16. MARTS 2024

Tag med på denne unikke rejse til Dantes Firenze. Vi skal bo på et herligt firestjernet hotel – et ombygget middelalderkloster – i selve byens hjerte. Én af Danmarks mest vidende Dante-kendere, teolog og forfatter Martin Herbst, åbner alle dørene til Den Guddommelige Komedie og til byen, der fødte renæssancen og derefter reformationen. Få foredrag om Firenze og Dante hver dag. Nyd byen og dens kunstskatte ind imellem. Vær i godt selskab over middagsbordet hver aften. Bliv beriget med indsigter og oplevelser for livet.

PROGRAM FOR REJSEN 11.-16. MARTS 2024:

 • Fly tur/retur fra København til Firenze.
 • Transport til og fra lufthavnen til Hotel Croce di Malta, Via della Scala, 7 – 50123, Firenze, Italien. https://www.crocedimaltaflorence.com/index.php
 • Firestjernet hotel med eksklusivt foredragslokale og skøn tagterrasse.
 • Fem nætter i dobbeltværelse.
 • Halvpension: morgenmad på hotel og aftensmad på udsøgte, skønne restauranter.
 • Gallamiddag på herlig restaurant m. velkomstdrinks, tre retters menu m. vin ad libitum.
 • Undervisning om Firenze, renæssancen og Dante hver dag kl. 9-11 og 17-19, undtaget fredag.
 • Firenzekort med fri adgang til byens museer og seværdigheder.
 • Guidede ture til Domkirken, Dåbskapellet, Casa di Danti, Santa Croce, Santa Maria Novella og Palazzo Medici-Riccardi m.m..
 • Byskat er inkl. i prisen.
 • Kompendium med alle foredrag og seværdigheder.
 • Rejselederassistent.

Hverken kursus eller rejse kræver forkundskaber. Tilmelding sker efter ’først til mølle’ princippet ved indbetaling af depositum på nedenstående
konto eller mobile pay på 4242 2270. Skriv derefter en mail til Martin Herbst, hvor du angiver dit fulde navn, som det står i passet, e-mail og telefonnummer. Derefter bliver du kontaktet af Martin Herbst: mh@martinherbst.dk.
Bank: Reg. nr.: 0400. Konto nr.: 4023149627.

Pris i alt: kr. 13.800 (tillæg for at bo alene på dobbeltværelse kr. 1800).

Indbetaling af depositum kr. 3000.00 betales snarest og plads er dermed sikret. Restbeløb betales senest 1. november 2023.
Rejsen er dækket af rejsegarantifonden.
Teknisk arrangør: JTB – Europe / Cvr. nr. 46357019 / Reg. nr. i Rejsegarantifonden nr. 198.

_________________________________________________________________________

ANBEFALINGER

Det var en særlig berigende og oplysende oplevelse at få lov til at vandre i Dantes fodspor i Firenze med Martin Herbst som vejviser. Og ikke bare i Firenze by, men særlig i Dantes udødelige værk. At høre Martin citere lange passager fra værket og så få udlagt betydningen af de samme citater og af Dantes vandring i det hinsidige er en oplevelse for livet også for en litte-ratur- og kulturforsker.
/ Ole Martin Høystad, 2017

Det var en stor oplevelse at høre Martin fortælle om Den Guddommelige Komedie i ‘de rigtige rammer’. Vi var rundt og se forskellige Danterelevante steder. Martins grebethed af og store viden om Dantes Guddommelige Komedie undgik ikke at smitte.
/ Line Bønding, 2017

Valget af de forskellige spisesteder gav os stor glæde og inspiration kulminerende med den flotte festmiddag. Oplevelses- og Dannelsesrejsen til Firenze var en kunstnerisk, social og kulinarisk berigelse, der hermed på det varmeste anbefales.
/ Stanley Pedersen og Elsebeth Jensen, 2018

Vi giver mange stjerner for denne Dannelses-og Oplevelsesrejse til Firenze. Turen var fra først til sidst veltilrettelagt og velinformeret. Opstod der bekymring el. ting man blev usikker på, tog Martin og Julia sig venligt og omsorgsfuldt af det. Sjældent møder man et menneske som Martin, der er så passioneret og vidende om Dante. Martin får formidlet en mild og venlig tone til os alle, som bringer det bedste frem i samværet.
/ Kirsten og Tage Westergaard, 2019

TAK for en dejlig tur – jeg havde ikke lige troet, at de dage ville blive så behagelige. Emnet for turen var jo sådant et overflødighedshorn af alt, hvad der – i hvert fald – interesserer mig. Fordi kunst, arkitektur, musik, teologi, filosofi, mad og samvær, alt sammen er et stort sammensurium omkring det AT VÆRE. TAK for en uforglemmelig tur, der gjorde verden større.
/ Tore Bjørn Larsen, 2019

Martin Herbsts fortællinger om Dante og Den Guddommelige Komedie var i centrum for turen til Firenze,
Meget inspirerende i sammenhæng med de daglige oplevelser af Firenzes kultur. Det kulinariske blev heller ikke glemt. Martin og hans datter Julia arbejdede sammen om at gøre turen til en oplevelse , som varmt kan anbefales.
/ Vibeke Joshi, 2021

Dette interessante kursus vekslede mellem Martin Herbst’s engagerede foredrag om Dante og Firenzes fantastiske kirker, klostre og kunstskatte. Martin Herbst er altid velforberedt og har stor paratviden til glæde for deltagernes mange spørgsmål. – Og så giver det et inspirerende fællesskab mellem deltagerne, at vi alle kommer med en nysgerrighed og interesse for Dante. Vi har deltaget to gange på denne rejse til Firenze. Dette gensyn blev en berigende fortsættelse af den første rejse.
Med reference til Dante gav denne rejse/vandring på bedste vis noget til både hjerne, hjerte og mave. Det skønne italienske forårsvejr blev prikken over i’et. Tak til Martin og medguide Julia for denne fantastiske rejse.
/ Birgit og Erik Vrang, 2022