DANTE-KURSUS I OG KULTURREJSE TIL FIRENZE 2023

VI TAGER PÅ DANNELSESREJSE TIL FIRENZE IGEN 9.-14. OKTOBER 2023

Tag med på denne unikke rejse til Dantes Firenze. Vi skal bo på et herligt firestjernet hotel – et ombygget middelalderkloster i byens hjerte. Én af Danmarks mest vidende Dante-kendere, teolog og forfatter Martin Herbst, åbner alle dørene til Den Guddommelige Komedie og til byen, der fødte renæssancen og derefter reformationen. Få foredrag om Firenze og Dante hver dag. Nyd byen ind imellem. Vær i godt selskab over middagsbordet hver aften. Bliv beriget med indsigter og oplevelser, du aldrig vil glemme.

PROGRAM FOR REJSEN 9.-14. OKTOBER 2023:

 • Fly tur/retur fra København til Firenze.
 • Transport til og fra lufthavnen til Hotel Croce di Malta, Via della Scala, 7 – 50123, Firenze, Italien. https://www.crocedimaltaflorence.com/index.php
 • Firestjernet hotel med eksklusivt foredragslokale.
 • Fem nætter i dobbeltværelse.
 • Halvpension: morgenmad på hotel og aftensmad på udsøgte, skønne restauranter.
 • Gallamiddag på herlig restaurant m. velkomst-drinks, tre retters menu m. vin ad libitum.
 • Undervisning om Firenze, renæssancen og Dante hver dag kl. 9-11 og 17-19, undtaget fredag.
 • Firenzekort med fri adgang til byens museer og seværdigheder.
 • Guidede ture til Domkirken, Dåbskapellet, Casa di Danti, Santa Croce, Santa Maria Novella og Palazzo Medici-Riccardi m.m..
 • Byskat er inkl. i prisen.
 • Kompendium med alle foredrag og seværdigheder.
 • Rejselederassistent.

Hverken kursus eller rejse kræver forkundskaber. Tilmelding sker efter ’først til mølle’ princippet ved indbetaling af depositum på nedenstående konto eller mobile pay på 4242 2270. Skriv derefter en mail til Martin Herbst, hvor du angiver dit fulde navn, som det står i passet, e-mail og telefonnum-mer. Derefter bliver du kontaktet af Martin Herbst: mh@martinherbst.dk.

Bank: Reg. nr.: 0400. Konto nr.: 4023149627.
Pris i alt: kr. 13.800 (tillæg for at bo alene på dobbeltværelse kr. 1700).

Indbetaling af depositum kr. 3000.00 betales snarest, og plads er dermed sikret. Restbeløb betales senest 1. juli 2023.
Rejsen er dækket af rejsegarantifonden.

Teknisk arrangør: JTB – Europe / Cvr. nr. 46357019 / Reg. nr. i Rejsegarantifonden nr. 198.

_________________________________________________________________________

Referencer

Martin Herbsts fortællinger om Dante og Den Guddommelige Komedie var i centrum for turen til Firenze. Meget inspirerende i sammenhæng med de daglige oplevelser af Firenzes kultur. Det kulinariske blev heller ikke glemt. Martin og hans datter Julia arbejdede sammen om at gøre turen til en oplevelse , som varmt kan anbefales.
/ Vibeke Joshi

Dette interessante kursus vekslede mellem Martin Herbsts engagerede foredrag om Dante og Firenzes fantastiske kirker, klostre og kunstskatte. Martin Herbst er altid velforberedt og har stor paratviden til glæde for deltagernes mange spørgsmål.  Og så giver det et inspirerende fællesskab mellem deltagerne, at vi alle kommer med en nysgerrighed og interesse for Dante. Vi har deltaget to gange på denne rejse til Firenze. Dette gensyn blev en berigende fortsættelse af den første rejse. Med reference til Dante gav denne rejse/vandring på bedste vis noget til både hjerne, hjerte og mave. Det skønne italienske forårsvejr blev prikken over i’et. Tak til Martin og medguide Julia for denne fantastiske rejse.
/ Birgit og Erik Vrang

Vi giver mange stjerner for denne Dannelses- og Oplevelsesrejse til Firenze. Turen var fra først til sidst veltilrettelagt og velinformeret. Opstod der bekymring el. ting man blev usikker på, tog Martin og Julia sig venligt og omsorgsfuldt af det. Sjældent møder man et menneske som Martin, der er så passioneret og vidende om Dante. Martin får formidlet en mild og venlig tone til os alle, som bringer det bedste frem i samværet.
/ Kirsten og Tage Westergaard.

Selv som erfaren Firenze-turist viser byen sig på ny vis med Dante og Martin Herbst.
/ Marie Jacobsen Damm, sognepræst, Sankt Johannes Kirke, Nørrebro.

TAK for en dejlig tur – jeg havde ikke lige troet, at de dage ville blive så behagelige.
/ Tore Bjørn Larsen, organist & komponist, Sct. Nicolai kirke, Svendborg.

Valget af de forskellige spisesteder gav os stor glæde og inspiration kulminerende med den flotte festmiddag under det fantastiske freskomaleri af den sidste nadver. Oplevelses- og Dannelsesrejsen til Firenze var en kunstnerisk, so-cial og kulinarisk berigelse, der hermed på det varmeste anbefales.
/ Stanley Pedersen og Elsebeth Jensen, pensioneret operasanger og tandlæge.

Det var en stor oplevelse at høre Martin fortælle om Den Guddommelige Komedie i ‘de rigtige rammer’. Vi var rundt og se forskellige Danterelevante steder også uden for Firenze. Martins grebethed af og store viden om Dantes Guddommelige Komedie undgik ikke at smitte.
/ Line Bønding, sognepræst, Allehelgens og Sundkirken, Amager.

I mange år har jeg arbejdet med Dante og Den Guddommelige Komedie, som indgår i selvstændige kapitler i mine bøger om Hjertets kulturhistorie (dansk overs. 2008) og om Sjælens betydning (Oslo 2016). Derfor var det en særlig berigende og oplysende oplevelse at få lov til at vandre i Dantes fodspor i Firenze med Martin Herbst som vejviser. Og ikke bare i Firenze by, men særlig i Dantes udødelige værk. At høre Martin citere lange passager fra værket og så få udlagt betydningen af de samme citater og af Dantes vandring i det hinsidige er en oplevelse for livet også for en litteratur- og kulturforsker.
/ Ole Martin Høystad, professor emeritus ved Universitetet i Sørøst-Norge, Bø i Telemark, samt tidligere professor ved Syddansk Universitet, Odense.