DANTE-KURSUS I OG KULTURREJSE TIL FIRENZE 2021

VI TAGER PÅ DANNELSESREJSE TIL FIRENZE IGEN 1.-6. NOVEMBER 2021

Tag med på denne unikke rejse til Dantes Firenze. Vi skal bo på midt i byen, og én af Danmarks mest vidende Dante-kendere, teolog og forfatter Martin Herbst, åbner alle dørene til Den Guddommelige Komedie og til byen, der fødte renæssancen og derefter reformationen.

Få undervisning i Dante og Firenze hver dag, nyd byen ind imellem og vær i godt selskab over middagsbordet hver aften.

PROGRAM FOR REJSEN 1.-6. NOVEMBER 2021:

  • Fly tur/retur fra København til Firenze.
  • Transport til og fra lufthavnen.
  • Indlogering på trestjernet hotel i centrum af Firenze:
  • Fem nætter i dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse 1200 kr.).
  • Halvpension; morgenmad på hotel og aftensmad på udsøgte, skønne restauranter.
  • Gallamiddag m. velkomst-drinks, tre retters menu m. vin ad libitum.
  • Undervisning i Dante og Firenze hver dag kl. 9-11, undtaget fredag.
  • Firenzekort med fri adgang til byens museer og seværdigheder.
  • Guidede ture formiddag og eftermiddag undtaget afrejsedag.
  • Særlige ønsker imødekommes efter bedst evne.

Tilmelding

Rejsen er dækket af rejsegarantifonden.

Hverken kursus eller rejse kræver forkundskaber. Tilmelding sker efter ’først til mølle’ princippet ved indbetaling af depositum på nedenstående konto eller mobile pay på 42 42 22 70.

Reg. nr.: 0400 Konto nr.: 40 23 14 96 27

Angiv venligst dit fulde navn, som det står i passet, e-mail, telefonnummer, samt ‘Firenze November 2021’. Send mig tillige en e-mail med dit telefonnummer. Derefter bliver du kontaktet af Martin Herbst.

Pris i alt: 13.200 kr.
Depositum: 2.500 kr. betales senest 1. april 2021
Restbeløb: 10.700 kr. betales senest 1. september 2021

_________________________________________________________________________

Referencer

Tak til alle gæsterne, der var med på rejserne til Firenze i 2018 og 2019, og tak for alle de pæne ord:

Johanne Christensen og Ida Jespersen

Johanne har deltaget i foredragsrække om “Dante’s Guddommelige Komedie” ved Martin Herbst, Folkeuniversitetes afdeling i Frederikssund, og jeg har deltaget i “Sjælens historie” ligeså ved Martin Herbst m.fl., Løgumkloster Refugium.

Begge forløb inviterede efterfølgende til at deltage i Oplevelses- og dannelsesrejse til Firenze, hvilket vi begge deltog i den 4. – 9. november 2019, med store forventninger, fordi ovennævnte foredrag var spændende, givende og opildnede til mere.

Dagene i Firenze levede mere end rigeligt op til vore forventninger. Dagene blev samlet set en meget stor og fantastisk oplevelse.

Programmet var meget veltilrettelagt, med daglige oplæg fra morgenstunden, hvor gruppen blev samlet, dagens besøg og forløb blev præsenteret, så alle forberedte og forventningsfulde drog afsted til nye spændende historiske højdepunkter og omfattende sanseoplevelser. Martins supplerende informationer og guidning på hvert historisk sted genopfriskede/øgede ens viden og forståelse af den fantastiske kunst, vi var omgivet af.

Første dag blev indledt med en bytur rundt i det centrale Firenze med lokal guide, en ganske god opvarmning til de efterfølgende besøg i Domkirken, Dåbskapellet, Casa di Dante, Galleria Accademia, Santa Croce, Chiostro dello Scalzo, Palazzo Medici-Ricardi, Santa Maria Novella, Fuligno Klostret og til sidst Uffizi, en overdådighed af sanseindtryk og utroligt berigende.

Supplerende spiste vi henholdsvis frokost og middag forskellige steder, så også disse muligheder bidrog til mange indtryk af byen og dens liv.

Den afsluttende gallamiddag i Convitto della Calza var en særlig stor og flot oplevelse. Opdækning og rammer ganske imponerende og madmæssigt meget spændende. En tilkendegivelse af en traditionel opfattelse af en festmiddag, som var meget velsmagende, ærgerligt at ens mave ikke kunne rumme så meget, som øjnene og smagsløgene gerne ønskede.

Hotellet lå i nærheden af Arno floden og i passende afstand til centrum, hvilket var velvalgt.

Derudover blev vi serviceret af Martins datter Julia, der sørgede for den rette vej og afstand mellem de historiske steder, og at alle i gruppen var med.
Det var hyggeligt og ganske trygt med favnende omsorg og samvær.

Har du bare en minimal interesse for klassisk kunst og dens udfoldelsesrigdom, anbefales du at tage med Martin til Firenze.
Indstil dig på, at det tager tid at fordøje de mange indtryk, men det er en meget berigende oplevelse og med de fotos, der nu er taget, er det en stor hjælp til at holde fast i oplevelserne.

Tusind tak fra Johanne Christensen og Ida Jespersen.

Winnie Schaufuss
Sikke et sansebombardement! Tak for Martin og Julias kærlige omsorg, og alle I andres imødekommende væremåde. Selskab og oplevelser har været uvurderlige. Tak for det. Og en enkelt tilføjelse: det var ikke kun en dannelses-, og oplevelsesrejse, men også sundhedsrejse med god daglig gangtræning. Fra hende i bagtroppen med blomstret stok.


Anne Regitze Nieling, Sognepræst, Fårup Kirke, Fårup

“Se Firenze …og gø!”

T.S.Eliot sagde det: “Dante og Shakespeare deler verden mellem sig, der findes ingen tredie”. Men Martin Herbst findes. Læs Komedien. Helst og bedst i Firenze, Og kom afsted med Martin. Eller læs den ikke men se til, at du kommer afsted med Martin.

Dante er den første, der giver Helvede, Skærsilden og Himlen en geografi (med plads til alle) – og skrevet i sin historiske tid, er Firenze dét geografiske nedslag, der giver Komedien krop. Man kan læse den – og så vade lige ud i den. I Firenzes forventningsfulde lys. Og med Martin har man en vedleder, der har taget både sin koloenormt store viden OG sit hjerte for sagen med – så det er virkelig en af de få ting, you oughta do before you die…”.


Kirsten og Tage Westergaard
I fortjener mange stjerner for denne Dannelses-og Oplevelsesrejse til Firenze Februar 2019. Turen var fra først til sidst veltilrettelagt og velinformeret.

Opstod der bekymring el. ting man blev usikker på, tog Martin sig venligt og omsorgsfuldt af det. Både inden og på turen. Sjældent møder man et menneske som Martin, der er så passioneret og vidende om Dante.

Martin får formidlet en mild og venlig tone til os alle, som bringer det bedste frem i samværet.

Martin og Julia brugte tid på fællesskabet og den enkelte deltager, så de sikrede sig vores fulde udbytte og glæde af rejsen.


Tore Bjørn Larsen, Organist & komponist, Sct.Nicolai kirke, Svendborg
TAK for en dejlig tur – jeg havde ikke lige troet, at de dage ville blive så behagelige. Det skyldes jer allesammen!

Emnet for turen var jo sådant et overflødighedshorn af alt, hvad der – i hvert fald – interesserer mig (- og det på trods af, at der ingen musik var… – sic! – jeg er jo musiker). Fordi kunst, arkitektur, musik, teologi, filosofi, mad og samvær, alt sammen er et stort sammensurium omkring det AT VÆRE.

At være et helt og godt menneske. TAK Martin.

Det kan jeg ikke sige dig tak nok for, fordi det at åbne himmelen for andre, kræver engagement, vilje og styrke ( – og jeg ved, hvad der skal til).

Du har dét – og så meget mere. Jeg kommer gerne igen. Så giv mig en celle – og dine foredrag – og jeg melder mig!

Og budskabet om dette er:

Spread the news!


Marie Jacobsen Damm, sognepræst, Sankt Johannes Kirke, Nørrebro
Selv som erfaren Firenze-turist viser byen sig på ny vis med Dante og Martin Herbst. Jeg tænker stadig jævnligt på de mange gode foredrag, informationer og oplevelser.


Stanley Pedersen og Elsebeth Jensen, pensioneret operasanger og tandlæge
Tak for en fantastisk skøn Oplevelses- og Dannelsesrejse til Firenze i november 2018. Vores forventninger blev mere end indfriet. Det var med begejstring og stor glæde, at vi oplevede det liv og den ånd, der blev pustet i tekster, billeder og bygninger og den inspiration vi fik af al den viden, som blev formidlet så overdådigt og festligt. Ligeledes var det afsmittende på det sociale samvær.

Hotellet var charmerende og behageligt og meget velegnet. Valget af de forskellige spisesteder gav os stor glæde og inspiration kulminerende med den flotte festmiddag under det fantastiske freskomaleri af den sidste nadver.  Det overdådige traktement i betragtning krævede det karakter at sige stop for ikke, at det hele skulle ende med den sidste olie!

Oplevelses- og Dannelsesrejsen til Firenze var en kunstnerisk, social og kulinarisk berigelse, der hermed på det varmeste anbefales.


Line Bønding, sognepræst, Allehelgens og Sundkirken, Amager
Hermed min varmeste anbefaling af Dannelses- og Oplevelsesrejse til Firenze med Martin Herbst. Jeg var med i maj 2017 sammen med en gruppe kolleger og andre interesserede, og det var en stor oplevelse at høre Martin fortælle om Den Guddommelige Komedie i ‘de rigtige rammer’. Vi var rundt og se forskellige Danterelevante steder også ud af Firenze. Hver dag hørte vi levende fortalt og spændende foredrag. Martin er meget belæst og hans grebethed af og store viden om Dantes Guddommelige Komedie undgik ikke at smitte os andre, der var med på turen.


Ole Martin Høystad, professor emeritus ved Universitetet i Sørøst-Norge, Bø i Telemark, samt tidligere professor ved Syddansk Universitet, Odense.
I mange år har jeg arbejdet med Dante og Den Guddommelige Komedie, som indgår i selvstændige kapitler i mine bøger om Hjertets kulturhistorie (dansk overs. 2008) og om Sjælens betydning (Oslo 2016). Derfor var det en særlig berigende og oplysende oplevelse at få lov til at vandre i Dantes fodspor i Firenze med Martin Herbst som vejviser. Og ikke bare i Firenze by, men særlig i Dantes udødelige værk. At høre Martin citere lange passager fra værket og så få udlagt betydningen af de samme citater og af Dantes vandring i det hinsidige er en oplevelse for livet også for en litteratur- og kulturforsker.


Erna og Asger Larsen, organist og pensioneret økonomichef
Tak for turen til Firenze! Hvor var det spændende at være på stedet, hvor Dante havde en del af sit virke, se byen, selvom en del er kommet til siden.  En fantastisk by med så mange utroligt smukke bygninger, hvor man næsten fornemmer fortidens store arkitekter. Også spændende med udflugt. Oveni det hele fik vi fine foredrag om renæssancebyen Firenze og om Dante. Og ikke mindst var vi sammen med en flok spændende mennesker. Håber vi mødes igen om lignende emner.


Christina Mielcke, sognepræst i Toreby, Lolland
I maj 2017 deltog jeg i Dannelses- og Oplevelsesrejsen til Firenze, som var en meget stor og inspirerende oplevelse. Det var en veltilrettelagt rejse med mange spændende indslag. Vi kom til Firenze, for at følge i Dantes fodspor, fysisk ved at gå rundt i byen, besøge hans fødested, som nu er museum Casa di Dante, åndeligt ved at studere Dantes Guddommelige Komedie. Rammerne var perfekte, hotellet var velvalgt, maden fantastisk – det er jo Italien – og undervisningen berigende. Firenze er et overflødighedshorn af kunst og arkitektur, alle vegne er der noget at se på og forundres over, kirker, palazzi, museer. Og oplevelsen bliver kun bedre, når man kan indtage byen sammen med et så vidende menneske som Martin Herbst. Det var en sand dannelsesrejse. Jeg kan varmt anbefale at tage med Martin Herbst til Firenze.